Speciale aanbieding 7 dagen voor 29 euro! 

Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoelt ter aanvulling  op de dagelijkse gezonde voeding. Tegenwoordig kan je alle vitamines en mineralen in de vorm van een supplement verkrijgen, de vraag is, welke supplementen voegen daadwerkelijk iets toe aan je gezondheid en welke zijn wellicht overbodig?


Multivitamine

Multivitamine is het beste verkochte supplement in Nederland, multivitaminen is een verzamelnaam van een supplement waar meerdere (multi) vitamines inzitten. Hier zijn geen exacte richtlijnen voor dit betekent dat de samenstelling van diverse multivitaminen onderling erg kunnen verschillen. Als je een gevarieerd en gezond voedingspatroon hebt is een multivitaminen wellicht een overbodige toevoeging.  Kies liever voor een specifiek supplement i.p.v. een multivitaminen waarvan de waardes soms wel stijgen tot 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze betreffende vitamine.


Vitamine D

Vitamine D is nodig om calcium uit het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. 90% van onze vitamine D status wordt bepaald door de aanmaak van vitamine D onder invloed van UVB uit zonlicht. Helaas is de zonkracht in Nederland maar enkele maanden sterk genoeg voor een optimale vitamine. Als vuistregel geldt; alleen als je schaduw korter is dan jezelf maak je vitamine D aan. Hierin is het advies om in de maanden waar een R inzit, vitamine D3 als supplement te nemen. Vitamine D komt voor in twee vormen, D2 en D3, D2 is de inactieve vorm en D3 is de actieve vorm, kies daarom voor vitamine D3 als supplement.


Magnesium

In principe kan je heel wat magnesium uit voeding halen mits je de juiste voedingsmiddelen eet . Magnesium zit onder andere in graanproducten, groente, noten en melkproducten. Het is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels. Tevens is er een verhoogde behoefte aan magnesium bij stress. Spierkrampen zijn een mogelijk gevolg van een tekort een magnesium, los gezien van het feit dat magnesium in de vorm van een supplement een positief effect kan hebben op het verminderen van spierkrampen is voldoende water drinken ook raadzaam bij spierkrampen. De goed opneembare vormen van magnesium zijn; magnesiumcitraat, magnesiumtauraat en magnesiumbisglycinaat.