IT’S WORKOUT TIME! Met Jeroen van Hillegondsberg

Na de blog waarin we de achtergrond van chef keuken Jeroen B. uit de doeken deden, kon een vergelijkbare blog over chef training Jeroen H. natuurlijk niet achterwege blijven. So here we go!

 

Directeurtje

Talent voor ondernemen en groepen leiden zat er al vroeg in bij Jeroen. Als klein manneke op de piste draaide hij er zijn hand niet voor om de Duitse skileraar een handje te helpen door in gebroken Duits zijn klasgenootjes toe te spreken hoe ze hun bochtjes moesten draaien.
‘Directeurtje spelen’ noemde zijn moeder het. Moeders is zelf lerares dus het is geen wonder dat zij bepaalde trekjes herkende en voorspelde dat Jeroen wellicht zijn roeping zou vinden in de educatiesector.

Ook wat het sporten betreft hoefde men hem de weg niet te wijzen; als kind was hij niet weg te slaan bij diverse teamsporten zoals hockey, voetbal en tennis. Deze liefde voor teamspirit zie je bij Bodytime dan ook springlevend terug. Fitness staat bekend als een solitaire vorm van sporten maar bij Bodytime zetten we letterlijk en figuurlijk samen de schouders eronder. Of het nou om het verhogen van motivatie, competitie, humor of sfeer gaat: met elkaar en in groepsverband trainen is waar het om gaat.

 

Agent Van Hillegondsberg

Fysiek én mentaal fit zijn werd met de jaren steeds belangrijker toen Jeroen zich aansloot bij het Amsterdamse politiekorps. Hij ambieerde een plekje in het arrestatieteam. Kracht- en conditietraining, obstakeltraining, klimmen, schieten, Krav Maga, diverse martial arts; het kwam allemaal uitgebreid aan bod. Later begon Jeroen zelf ook met het geven van diverse fysieke trainingen voor zijn collega’s.

 

Fitnesswereld

Training geven beviel zo goed dat hij een bijbaantje vond bij een Amsterdamse fitnessclub.
Dit was de eerste keer dat Jeroen in aanraking kwam met het reguliere fitnesswereldje. En tja, hij schrok behoorlijk van wat hij daar aantrof. Sporten op apparaten? Slechte begeleiding? Belabberde techniek, lichaamshouding en NUL lichaamsvaardigheid?!

In de sportschool zag hij bovendien veel weerstand bij de leden. Mensen die morrend binnen komen lopen en sporten beschouwden als een ‘moetje’. Dit terwijl sport en bewegen juist een heel mooi middel kan zijn om jezelf op een dieper level te leren kennen, uit te dagen, grenzen te verleggen, om te groeien, plezier te maken. Althans, dat was zijn ervaring. Volgens Jeroen kon het allemaal veel speelser, dynamischer en socialer. Dat werd zijn missie. En als je Jeroen een beetje kent dan weet je dat hem dat aardig lukte. Hij besloot om zijn baan bij de politie op te zeggen en zich volop te richten op bewegen en verzorgen van trainingen. In de daaropvolgende jaren vergrootte en verdiepte Jeroen’s kennis en klantenkring. Mede door praktijkervaring, het volgen van tal van opleidingen, cursussen en worshops. Want wat is bewegen eigenlijk? En hoe werkt het menselijk lichaam? Die vragen in alle mogelijke facetten onderzoeken, vormde toen en nogsteeds een wezenlijke drijfveer voor Jeroen’s leergang.

Dat, en de wens opgedane kennis over te dragen en anderen te inspireren tot meer bewegen en persoonlijke groei. Fysiek én mentaal. Hij deed o.a. diverse opdrachten voor de gemeente om inactieve jeugd, veelal met overgewicht, in beweging te krijgen. In het park en een gehuurde gymzaal gaf hij zijn eigen type trainingen en ging geleidelijk aan steeds minder werken voor de fitnessclub.

 

Eigen toko

Met het uitbreiden van die kennis ontstond ook een duidelijke visie en de behoefte om een eigen gym te starten. Hij vond een locatie, een oude leegstaande kerk welteverstaan. Met een vinyl vloer en geel uitgeslagen muren van het vele roken dat de vrome kerkgangers (lees: schaakclub) klaarblijkelijk deden. Maar dat mocht de pret niet drukken: na wat schilderwerk, de aanschaf van eenvoudige trainingsmaterialen en een online aanmeldsysteem voor de trainingen was de eerste Bodytime locatie een feit!
Enter Jeroen Boogaard. Een kookfreak die van sporten houdt en een sportfreak die van koken houdt; als dat geen goede match is? Ze leerden elkaar kennen via de oudste zus van Jeroen van H. want deze dame had destijds verkering met Jeroen B. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze 2 prachtige kinderen. Dat maakt beide Jeroens behalve zakenpartners ook zwagers. Hun gecombineerde passie voor voeding, koken, sporten & ondernemen, versterkt door de hechte familieband maakt hun een onbreekbaar duo. Ook Michael Bookelman sloot zich in deze periode aan om samen met Jeroen van H. de trainingen te verzorgen.

 

Twee jaar hielden ze het uit in de kerk, waarna in 2013 de mannen met hun almaar groeiende entourage verhuisden naar de huidige locatie aan de Van Lennepkade. Bloed, zweet en tranen om de boel op te kalefateren (zie foto) maar met als resultaat de sfeervolle gym met kookstudio die jullie vandaag de dag kennen. Van het park met een handjevol sporters naar de gymzaal, van de gymzaal naar de kerk en van de kerk naar een eigen gym met inmiddels heel veel leuke en fanatieke leden, een roedel enthousiaste trainers en een uitgebreid aanbod op het gebied van training en voeding.

Mannen met een Missie

Op de vraag wat een groot Bodytime-leermoment is geweest in de afgelopen jaren antwoordt Jeroen: het inzicht dat sommige dingen nou eenmaal z’n tijd nodig hebben en de waarde inzien van kleine stapjes nemen. Dat ook bij stilstand er juist veel beweging kan zijn. Altijd vasthoudend aan onze eigen normen, waarden en principes. No matter what!

Zijn eigen training en educatie richt zich momenteel op Krav Maga (met als leraar Shimon Harpaz) en Movement van Ido Portal (met als leraar Rachid Tahri). Jeroen van H geeft het geleerde weer door tijdens zijn trainingen bij Bodytime.

Bodytime’s missie? Het laten groeien en bloeien van onze
community van gelijkgezinden mensen die elkaar motiveren, inspireren en ondersteunen om meer te bewegen, gezond te koken en eten, plezier te maken en om datgene te bereiken wat ze willen bereiken. En natuurlijk het educatieve aspect: de overdracht van kennis en ervaring op het gebied van bewegen en voeding.

Tot slot: Wat staat er zoal op de agenda van Bodytime? Veel mooie dingen. En het wordt alleen maar mooier. Houd ons dus maar goed in de gaten! 🙂

Vragen op opmerkingen n.a.v. deze blog? Neem contact op via 020 370 53 24 of info@bodytime.nl.