CURSUS KRAV MAGA

Op 23 juli 2016 vond er een workshop Krav Maga plaats bij Bodytime onder leiding van hoofdinstructeur Shimon Harpaz (IS). De workshop was een voorproefje van wat komen gaat, want binnenkort gaat er een 6-weekse cursus Krav Maga van start! In deze blog lees je wat dit precies inhoudt en voor wie het bedoeld is.

Over Krav Maga
Krav Maga is het meest effectieve en praktische zelfverdedigingssysteem/-methode dat er bestaat. Het is door een ieder relatief eenvoudig en snel aan te leren. Veel van de technieken zijn gebaseerd op primaire en instinctieve reacties. Wat gebeurt er als iemand een bal richting je gezicht gooit? Je handen komen automatisch omhoog om de bal af te weren. Krav Maga gebruikt deze reactie met slechts een kleine aanpassing om bijvoorbeeld een stoot, trap of ander soort aanval te neutraliseren.

Jeroen B, Shimon en Jeroen vH

Krav Maga is aan te leren door zowel mannen als vrouwen, jong en oud, ongeacht lengte, gewicht of fitheid. In korte periode heb je de basistechnieken en ‘state of mind’ van Krav Maga al onder de knie. Dit zul je tijdens de training ook meteen merken.

De cursus
Tijdens de 6-weekse Krav Maga cursus komen de volgende aspecten aan bod: lichaams- en omgevingsbewustzijn, houding en beweging, ademhaling, mentale training, stressregulatie, conflict beheersing, risico analyse, aanval- en verdedigingstechnieken. Deelnemers zullen tijdens het traject zowel fysiek als mentaal worden uitgedaagd en op de proef gesteld.

 

 

 

Hieronder lees je wat je per week kunt verwachten en hoe de cursus is opgebouwd.

Week 1
– Ademhalingstechnieken
– Fysiek en mentale weerbaarheid
– Lichaamsbewustzijn en ‘movement’ skills
Week 2
– Aanvalstechnieken
– Verdediging tegen externe aanval
– Omgevingsbewustzijn
Week 3
– Losmaken vanuit klem of greep aan lichaam of kledij
– Verdediging tegen interne aanval
– Veelvoorkomende conflict-/dreigende situaties
Week 4
– Verwurgingen
– ‘Bear hugs’
– Complexe conflictsituaties
Week 5
– Verdediging tegen/met object
– Verdediging vanaf de grond
– Extreme conflictsituaties
Week 6
– Belaging door groep/meerdere aanvallers
– Onbekende omgeving
– Examen

De startdatum van de cursus is op donderdag 18 mei. Trainingsdagen/-tijden zijn: donderdag van 20.00-21.00u en/of zaterdag van 12.00-13.00u. Houd rekening met enige uitloop. Je kunt zelf beslissen om 1 of 2x per week mee te doen. Vol=vol. De cursus wordt kosteloos aangeboden aan groepslessen+ en small group abonnees. Voor een pakket op maat, vragen of opgeven? Stuur een mailtje naar info@bodytime.nl.