Week 5 van de battle is ingegaan. Afgelopen week is er suikervrij of glutenvrij gegeten en tja, dat was toch wat moeilijker dan gedacht! In veel producten blijken stiekem (toegevoegde) suikers te zitten. Een volledig suikervrije week is geen van de dames gelukt maar een slag op het gebied van bewustwording is wél gemaakt. En dat vinden we eigenlijk belangrijker. Sara ging als enige voor een glutenvrije week en dat bleek best lastig te combineren met haar veganistische leefwijze. Toch nemen we ons petje af voor de oprechte pogingen van onze fanatieke battlemasters!

Bij de training afgelopen zondag waren er wederom “mooie dingen te zien”, om met de woorden van coach Lars te spreken. Ondanks vlagen van vermoeidheid blijft men progressie boeken. Ieder op haar niveau. Het mooie aan de battle is dat er naast de uitgestippelde regels en richtsnoeren ook ruimte is voor differentiatie.

Zo kon Moniek, die door een fietsongeluk momenteel kampt met 2 (!) geblesseerde enkels, gewoon meetrainen. Ook Marieke was gewoon van de partij afgelopen zondag, ondanks fikse rugklachten. Dit mede dankzij onze stagiaire Tina, derdejaars fysiotherapiestudente, die met haar kennis Marieke uitstekend te hulp kon schieten met een aangepast trainingsprogramma.  Dikke R.E.S.P.E.C.T. voor de winnaarsmentaliteit van onze geblesseerde toppers!

De challenge van deze week is…planken! Vijf minuten per dag. Liefst in één achter elkaar, zonder onderbreking. Als dat niet lukt werk je in etappes en voer je de inspanningsduur per dag geleidelijk op. Tijdens het planken mag er wel afgewisseld worden tussen een lage plank en een hoge plank. Go go go!