Inmiddels zijn er 3 weken verstreken sinds de start van de battle. En wat zien wij? PROGRESSSS! De eerste volledige chin-ups zijn een feit en de deelneemsters voelen zich fitter en sterker.

De invoer van het puntensysteem heeft voelbaar een stimulerende uitwerking. Alle battle-gerelateerde verrichte inspanning wordt netjes gelogd. Elk weekeinde verschijnt de nieuwe puntentelling in het portaal. De foto’s en filmpjes in de Whatsapp groep komen de ‘zichtbaarheid’ van alle inspanningen, het groepsgevoel, de lol, en de competitiviteit ten goede.

Zo waren tijdens de veggiechallenge in week #2 de plaatjes van groene en rode smoothies en volle borden met heerlijk bereidde groente niet aan te slepen. In week #3 was de challenge dagelijks minimaal 5 minuten in de yogi-squat zitten. Ook die uitdaging werd met beide handen aangegrepen. Er werd zelfs gesquat in de bioscoop en tijdens het tandenpoetsen. Sommigen vonden 5 minuten niet genoeg en gingen voor de 30 minuten per dag (nadat hen gewezen werd op dit artikel). Ja, de stemming zit er nu echt goed in!

We gaan nu week #4 in en dat betekent dat we precies op de helft van de battle zitten. En dan is het natuurlijk ook even tijd voor het identificeren van de koploper. Wie oh wie heeft de meeste punten bij elkaar gesprokkeld?

 

…tromgeroffel…

Jasmijn! Zij loopt voorop met 32.5 punten en wordt zéér nauw op de voet gevolgd door Myra met 32 punten. Watch your back ladies!

De challenge van week #4 is er eentje waarbij de dames even goed moesten nadenken alvorens een keuze te maken. We vroegen hen om 1 week lang een of meerdere specifieke voedingsproducten achterwege te laten. Bijvoorbeeld suiker, gluten, of dierlijke producten. Ook eten volgens bijvoorbeeld de paleo, macrobiotische of ayurvedische leer was een optie. Alles mocht, als ze maar iets kozen wat hen persoonlijk aansprak en de keuze duidelijk afgebakend was.

Blijkbaar zitten er een hoop zoetekauwen in de groep want de keuze viel vrij unaniem op een suikervrij dieet. Dat wil zeggen: alle producten met toegevoegde suikers laten zij deze week rechts liggen. Met uitzondering van Sara die voor glutenvrij gaat. Benieuwd hoe de groep deze challenge vergaat? Je leest het in de blog van volgende week!